Lista elevilor ce s-au calificat la olimpiada nationala


           Şcoala Spectrum Constanţa le ureaza mult succes elevilor calificaţi la olimpiadele naţionale.
           Vă ţinem pumnii!

Citeşte mai departe...
Home

8 Martie- Ziua Internationala a Femeii

    alt    „Profesorul lumineaza capul cu stiinta, mama incalzeste inima cu dragostea sa”. Scoala Spectrum  a vrut sa incalzeasca la randul ei inimile mamicilor din unitatea noastra scolara, vineri 8 martie.
      Prescolarii au sarbatorit aceasta zi alaturi de mamici iar pentru cele care nu au fost prezente educatoarele au pregatit cate un cd cu activitati surpriza.
     Invatatoarele ciclului primar au desfasurat activitati interactive copii-parinti: au dansat, au participat la concursuri, au realizat impreuna cu copiii lor diferite lucrari care sa le ramana amintire.  Binenteles ca nu a lipsit programul artistic pregatit de fiecare invatatoare in stilul propriu: s-au recitat poezii, s-au interpretat cantecele dedicate mamelor, mici scenete de teatru, karaoke si momente in  limba engleza.

   Elevii claselor V-VIII nu s-au lasat nici ei mai prejos,impreuna cu dirigintii au pregatit un program surpriza pentru mamicile lor. Emotia s-a simtit atunci cand in ochii multor mamici au aparut lacrimi de fericire. Audienta a fost incantata si de un mic recital oferit de corul scolii, sub indrumarea d-lui profesor Petrache Ion.
     Elevii clasei a VIII-a B, indrumati de d-na prof. Militaru Raluca, in colaborare cu Biblioteca scolii au desfasurat  o activitate, prilej pentru a transmite un mesaj de iubire mamelor. Activitatea a avut ca punct de plecare o prezentare a istoricului acestei zile. A continuat cu prezentari power-point continand informatii despre femei celebre. Elevii au definit termenul de „mama”, au explicat rolul acesteia in viata lor, apoi au dedicat cateva randuri mamelor. Activitatea s-a incheiat cu prezentarea scenetei „Te iubesc, mama!” elevilor din clasa a II-a. Ca de fiecare data, prichindeii clasei a II-a au fost incantati sa participe la activitati alaturi de cei „mari”. Prin aceasta colaborare, elevii vor fi constientizati de valoarea mamei in viata lor si vor fi sensibilizati mai mult in legatura cu respectul datorat fiintei care se jertfeste zi de zi pentru binele lor.
   „Mama este centrul universului existential, un ocean adanc de sentimente, mama e lumina, puritate, gingasie, blandete, e tot ceea ce da viata si culoare in jurul ei...” Acestea sunt cateva din gandurile unui copil de clasa a VI-a , care a reusit sa-si impresioneze colegii  si sa-i faca sa inteleaga insemnatatea (importanta) mamei in existenta lor.
   Elevii clasei a VI-a A si B impreuna cu prof. Mariuca Angela Criscov si prof. Ibraim Reihan , au adus primavara-n sufletul mamelor, prin realizarea de mesaje  si ganduri bune pe ghiocei. Ziua de 8 martie a fost un prilej pentru elevi de a realiza prezentari in power-point (Ali Mellis, Goia Costin si Leta Eduard), referate cu tema „Ipostaze ale feminitatii in literatura romana”, „Mama- lumina luminii”, „Simbolistica zilei de 8 Martie” si au recitat poezii in limba romana si lb. engleza, dedicate mamei.
     La multi ani, mamico!